Online tananyag

A Római Köztársaság

2021. március 17. - MolnárJózsef

A Római Köztársaság

Kik alapították Rómát? 
Milyen állat nevelte őket kiskorukban?
Ki volt Róma első királya?
Mit csináltak a rómaiak az utolsó királlyal?

A két konzul
During the Roman Republic, the two men who had the highest political power  were the consuls. They took military and domestic… | Roman republic,  Ancient rome, Consul

A szenátus
Debate In The Early Roman Senate Painting by Severino Baraldi

Társadalmi csoportok Rómában

Az 1. pun háború:

A 2. pun háború:

A 3. pun háború:
What people inhabited Carthage after the Roman genocide of its people? -  Quora

A Római Köztársaság

     Az utolsó király elűzése után Róma köztársaság lett. Rómát innentől két választott tisztviselő a konzul irányította. A törvényeket a szenátus hozta. A rómaiak vagyonuk alapján két csoportra oszlottak: A gazdag patríciusokra és a szegény plebejusokra. A két csoport között nagyok voltak ez ellentétek. 
     A rómaiak idővel hatalmas területeket foglaltak el, és sok népet legyőztek. A legnagyobb ellenfeleik a Karthágó városából származó punok voltak, akik ellen 3 háborút is viseltek. A legnagyobb veszélybe akkor kerültek mikor egy Hannibál nevű hadvezér ellen kellett harcolniuk, aki majdnem elfoglalta Rómát is. Végül azonban a rómaik győztek és lerombolták Karthágót. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://online-tananyag.blog.hu/api/trackback/id/tr7516467562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása