Online tananyag

A Római Királyság

2021. március 10. - MolnárJózsef

A Római Királyság

Kik alapították Rómát? 
Milyen állat nevelte őket kiskorukban? 

OLVASD EL A SZÖVEGET, MAJD VÁLASZOLJ A KÉRDÉSEKRE!

A Római Királyság

Rómát időszámításunk előtt 753-ban alapították a latinok. A város a monda szerint 7 dombon épült fel a Tevere folyó partján. A rómaiak legerősebb szomszédja az etruszkok voltak, akiktől sok mindent tanultak és akik ellen sok háborút viseltek.
This painting is of Romulus and Remus fighting over who would be the king  of Rome. Portrayed here is Romulus stabbing his broth… | Romulus and remus,  Romulus, Remus
Rómának összesen hét királya volt a történelem során. Az első római király Romulus voltRomulus a mondában szereplő Remus testvére volt, akit egy vitájuk során megölt. 
7 Kings Who Contributed In The Founding of Rome | Romulus, Roman kings,  Roman empireA legjelentősebb római király Servius Tullius volt, aki sok reformot és újítást vezetett be. I.e. 510-ben Tarquinius Suberbust, az utolsó római királyt a rómaiak elűzték. Az utolsó király elűzése után véget ért a királyság és létrejött a Római Köztársaság. 

Válaszolj a kérdésekre! Írd le a füzetbe a kérdést és a választ is!
1. Mikor alapították Rómát? 
2. Kik voltak a rómaiak legerősebb szomszédjai? 
3. Hány király uralkodott összesen Rómában? 
4. Ki volt az első római király?
5. Mi történt az utolsó királlyal? 

A bejegyzés trackback címe:

https://online-tananyag.blog.hu/api/trackback/id/tr8416456124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása