Online tananyag

Ázsia lakossága

2021. február 22. - MolnárJózsef

Ázsia lakossága

Ázsia a világ legnépesebb kontinense, Itt található a világ legnépesebb állama, Kína is. A legsűrűbben lakott része Délkelet-Ázsia. Délkelet-Ázsiában több ember él, mint a világ többi részén.

A térkép Ázsia népsűrűségét mutatja. Minél sötétebb színnel van kijelölve egy terület a térképen, annál több ember él ott. 

A térképen kijelölt körön belül több ember él, mint a Föld többi részén együttvéve.
Képtalálatok a következőre: more people inside circle than outside

A lakosság száma gyorsan nő, ezért az egyes államok próbálták csökkenteni a születések számát. Kínában például sokáig csak 1 gyereket vállalhattak a családok.
Képtalálatok a következőre: china one child policy Sok hatalmas város található Ázsiában: Tokió, Sanghaj, Delhi, Peking, Isztambul. 

Ázsia legnagyobb városai:


TOKIO
Képtalálatok a következőre: TOKYO
ISZTAMBUL
Képtalálatok a következőre: istanbul
PEKING
Képtalálatok a következőre: beijing

Másold le a jegyzetet!

Ázsia lakossága

Ázsia a világ legnépesebb kontinense, Itt található a világ legnépesebb állama, Kína. A legsűrűbben lakott része Délkelet-Ázsia. Délkelet-Ázsiában több ember él, mint a világ többi részén. A lakosság száma gyorsan nő, ezért az egyes államok próbálták csökkenteni a születések számát. Kínában például sokáig csak 1 gyereket vállalhattak a családok. Sok hatalmas város található Ázsiában: Tokió, Sanghaj, Delhi, Peking, Isztambul. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://online-tananyag.blog.hu/api/trackback/id/tr3916435140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása