Online tananyag

A tengerszint feletti magasság

2020. december 15. - MolnárJózsef

A tengerszint feletti magasság

OLVASD EL AZ ÚJ ANYAGOT ÉS NÉZD MEG A KÉPEKET!

Egy hely magasságát mindig egy közeli tenger vízszintjéhez képest határozzuk meg. A tengerszint feletti magasság tehát azt mutatja meg, hogy az adott hely hány méterrel van a tenger szintje felett.

teszfm.png

A tengerszint feletti magasságot jelölhetjük színekkel. A hegységeket barna színnel jelöljük, minél sötétebb a szín, annál magasabb területet jelöl.

A tengerszint feletti magasság jelölése színekkel:

A tengerszint feletti magasságot jelölhetjük szintvonalakkal is. A szintvonalak az azonos magasságban lévő pontokat kötik össze. 

 A tengerszint feletti magasság jelölése szintvonalakkal:

MÁSOLD LE A JEGYZTET!

A tengerszint feletti magasság

Egy hely magasságát mindig egy közeli tenger vízszintjéhez képest határozzuk meg. A tengerszint feletti magasság tehát azt mutatja meg, hogy az adott hely hány méterrel van a tenger szintje felett. A tengerszint feletti magasságot jelölhetjük színekkel (minél sötétebb a szín, annál magasabb területet jelöl) vagy szintvonalakkal. A szintvonalak az azonos magasságban lévő pontokat kötik össze. 

teszfm.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://online-tananyag.blog.hu/api/trackback/id/tr3816338750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása