Online tananyag

Trójai háború

2020. december 09. - MolnárJózsef

OLVASD EL A TÖRTÉNETET ÉS  NÉZD MEG  A KÉPEKET!

A leghíresebb görög monda a trójai háborúról szól. Amikor Párisz herceg, a trójai király fia elrabolta Menelaosz király feleségét, Szép Helénét.

Trojan war, Greeks arriving in Trojan shores | Trojan war, Ancient  civilizations, War

Menelaosz király szörnyen megharagudott ezért a trójaiakra, és harcba hívta a görögöket. A hatalmas görög sereg átkelt a tengeren és elkezdték ostromolni Trója városát.

10 hosszú évig tartott a háború, de a görögök csak nem tudták legyőzni a trójaiakat. 


A háborút végül a görögök nyerték meg egy csellel. Egy Odüsszeusz nevű görög király egy tanácsára az ostromló görögök elhajóztak Trója alól, mintha beismerték volna vereségüket, de hátrahagytak egy hatalmas fából készült lovat.

Odysseus - Total War   

A trójaiak bevitték a városukba a hatalmas falovat. Ez azonban végzetes tett volt, mivel a faló belsejében ellenséges görög katonák rejtőztek el. Éjszaka aztán a görög harcosok csoportja, amely eddig a falóban rejtőzködött, előbújt, és megnyitotta a városkapukat a közben visszatért görög hadsereg előtt. A görögök rárontottak az alvó városra. Lerombolták és kifosztották Tróját. 

Troy Painting - The Fall Of Troy by Andrew Howat

VÁLASZOLJ A KÉRDÉSEKRE ÉS ÍRD LE A FÜZTEBE!

Válaszolj a kérdésekre!

Kit rabolt el Párisz herceg?

Hány évig tartott a trójai háború?

Hogyan sikerült elfoglalni Tróját?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://online-tananyag.blog.hu/api/trackback/id/tr2616325276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása