Online tananyag

Az ókori Görögország

2020. december 02. - MolnárJózsef

AZ ÓKORI GÖRÖGORSZÁG 

The Wonder of Ancient Greece | Sarah Lawrence College

OLVASD EL AZ ÚJ ANYAGOT!

A görög törzsek i.e. 2500 és 1000 között elfoglalták a mai Görögország területét. A görögök nem hoztak létre egységes országot. A görögöket a közös kultúra kötötte össze. A kultúrához tartozik a vallás, a tudomány, a sport, az írás és a művészetek. 

Az ókori Görögország
Az ókori Hellász

A vallás: A görögök több istenben hittek. Az isteneket az emberekhez hasonlónak képzelték el. Minden dolognak, jelenségnek meg volt a maga istene. A főisten Zeusz volt. Poszeidón volt a tenger istene, Aphrodités a szerelem és szépség istennője...

A görögök saját ábécét használtak, ahol minden betű egy-egy hangot jelölt. Ma ezeket a betűket a geometriában használjuk főleg. 

A görög ábécé
Görög ábécé Stock vektorok, Görög ábécé Jogdíjmentes illusztrációk |  Depositphotos®

Az olimpiai játékok is az ókori Görögországban jöttek létre. Az első olimpia valószínűleg i.e. 776-ban volt. Az olimpiákat négyévente tartották Olimpia faluban. Az olimpián csak férfiak vehettek részt, akik ruha nélkül versenyeztek. Az olimpia győztesei aranyérem helyett babérkoszorút kaptak. 

Pin on HistoryAncient Greek Running, Ancient Greek Olympics Running Facts

 

 

 

 

 

 

  

A görögök ügyes építészek, írók, filozófusok és szobrászok is voltak:

Tipikus görög templom:
3D-Reconstruction of the temple of Zeus in Olympia | Ancient greek  architecture, Greek temple, Architecture Temple of Artemis | Greek temple, Ancient greek architecture, Wonders of the  world

Ókori görög szobrok
Ancient Greece 500-300 BC | Ancient greek art, Famous sculptures, Ancient  art GREAT DRAWINGS IN THE HISTORY OR ART! Drawing from a Roman marble copy of  the Greek original sculpture Diskobolos (Discus T… | Discus thrower, Buy  original art, Art

Ókori görög színház:
Amazon.com: Greek TheatreNa Reconstruction Of The Theatre Of Dionysus In  Athens To The Left Above The Spectators Seats Part Of The Enclosing  Colonnade In The Foreground The Orchestra With The Thymele (Altar Didaskalia - The Journal for Ancient Performance

Az ókori Görögország

A görög törzsek i.e. 2500 és 1000 között elfoglalták a mai Görögország területét. A görögöket a közös kultúra kötötte össze. 
A görög kultúra:
Vallás: A görögök több istenben hittek.
Zeusz- főisten
Poszeidón- a tenger istene
Aphrodité- szépség és szerelem
Pallasz Athéné- tudás, bölcsesség
Ábécé: Minden hangot más betű jelölt, például: β- béta, Ω-omega
Olimpia- Az első olimpiát az ókori görögök rendezték i.e 776-ban. Az olimpiát négyévente rendezték Olimpia faluban. A győztesek jutalma a babérkoszorút, pénz és egy saját szobor volt.
Művészet: Görögországban fontos volt az építészet, szobrászat, festészet vagy a filozófia.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://online-tananyag.blog.hu/api/trackback/id/tr6716311594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása