Online tananyag

A fizikai mennyiségek

2020. november 20. - MolnárJózsef

A FIZIKAI MENNYISÉGEK

OLVASD EL AZ ÚJ ANYAGOT!

Az anyagok mérhető tulajdonságait fizikai mennyiségnek nevezzük. A hosszúság például mérhető tulajdonság, hiszen vonalzóval, mérőszalaggal le tudjuk mérni. A szép azonban nem lehet fizikai mennyiség, hiszen azt nem tudjuk mérni. 

Matematika 5. (NAT2020) - IV. Hosszúság, terület, térfogat - 1. A hosszúság  mérése

Minden fizikai mennyiségnek van jele és mértékegysége. Mi már tanultunk a térfogatról. A térfogat jele a V, mértékegységei pedig a deciliter, liter, milliliter. A legfontosabb fizikai mennyiségek az idő, hosszúság, tömeg vagy a térfogat.

Mértékegység

MÁSOLD LE A JEGYZETET, ÉS VÁLASZOLJ A KÉRDÉSEKRE!

Fizikai mennyiségek

Az anyagok mérhető tulajdonságait fizikai mennyiségnek nevezzük. Minden fizikai mennyiségnek van jele és mértékegysége. Mi már tanultunk a térfogatról. A térfogat jele például a V, mértékegységei pedig a deciliter, liter, milliliter. A legfontosabb fizikai mennyiségek az idő, hosszúság, tömeg vagy a térfogat.

Válaszolja a kérdésekre! Mivel mérjük az alábbi mennyiségeket?

Térfogat- mérőhenger
Hosszúság- ......................
Idő-.................................
Tömeg-............................
Hőmérséklet-....................

 

A bejegyzés trackback címe:

https://online-tananyag.blog.hu/api/trackback/id/tr7316292114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása