Online tananyag

A középkori egyház

2020. június 04. - MolnárJózsef

OLVASD EL AZ ÚJ ANYAGOT!

A középkori egyház

A középkorban az egyház nagyobb hatással volt az emberek életére, mint ma. Sokan elvonultak, hogy Istennek szenteljék az életüket, ők voltak a szerzetesek. A szerzetesek kolostorban éltek, amelyet az apát irányított. A szerzetesek imádkoztak, tanították és gyógyították embereket, valamint könyveket- kódexeket másoltak. Az legnagyobb szerzetes rend a bencés és a ferences rend volt.

Egy kolostor felépítése:

Az katolikus egyház élén a római pápa állt, akinek nagyobb volt a hatalma, mint  a királyoknak. II. Orbán pápa háborút indított, hogy a keresztények foglalják el a Szentföldet a muszlimoktól. A Szentföld az a terület, ahol valaha Jézus élt és tevékenykedett. Ezeket a háborúkat keresztes háborúknak nevezzük. 

 ÍRD LE A JEGYZETET!

A középkori egyház

A középkorban az egyház nagyobb hatással volt az emberek életére, mint ma. Sokan elvonultak, hogy Istennek szenteljék az életüket, ők voltak a szerzetesek. A szerzetesek kolostorban éltek, amelyet az apát irányított. A szerzetesek imádkoztak, tanították és gyógyították embereket, valamint könyveket- kódexeket másoltak. Az legnagyobb szerzetes rend a bencés és a ferences rend volt. Az katolikus egyház élén a római pápa állt, akinek nagyobb volt a hatalma, mint  a királyoknak. II. Orbán pápa háborút indított, hogy a keresztények foglalják el a Szentföldet a muszlimoktól. A Szentföld az a terület, ahol valaha Jézus élt és tevékenykedett. Ezeket a háborúkat keresztes háborúknak nevezzük. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://online-tananyag.blog.hu/api/trackback/id/tr4215738592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása