Online tananyag

Végvári harcok

2020. május 06. - MolnárJózsef

OLVASD EL A BEVEZETŐT ÉS NÉZD MEG A VIDEÓKAT!

Buda elfoglalása után (1541) a magyar határ mentén fekvő végvárak próbálták megállítani a törökök támadását. A legtöbb vár sikertelenül próbálta feltartóztatni a törököket, és csak néhány várat sikerült megvédeni. A várak többségét a védők hősiesen védték. A két legismertebb ostrom Eger és Szigetvár nevéhez fűződik. Míg Eger várát 1552-ben Dobó Istvány várkapitány megvédte a töröktől, Zrínyi Miklós 1566-ban nem tudta megvédeni Szigetvárat, bár a vár ostroma közben meghalt maga II. Szulejmán szultán is. 

EGER OSTROMA

SZIGETVÁR OSTROMA

 MÁSOLD LE A JEGYZETET!

Végvári harcok

Buda elfoglalása után (1541) a végvárak próbálták megállítani a törökök támadását. A két legismertebb ostrom Eger és Szigetvár nevéhez fűződik. Míg Eger várát 1552-ben Dobó Istvány várkapitány megvédte a töröktől, Zrínyi Miklós 1566-ban nem tudta megvédeni Szigetvárat, bár az ostrom során meghalt maga II. Szulejmán szultán is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://online-tananyag.blog.hu/api/trackback/id/tr8515658976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása